Θοδωρής Τσούτσος

Κι όμως, το «τελειωμένο» βγαίνει από το τέλειο!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για το ανέφικτο 28+1 του Ολυμπιακού που κυνηγούν οι τρεις και τη σημασία των "μικρών" για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Του Θοδωρή Τσούτσου

"Φοριέται" πολύ τον τελευταίο καιρό. Ο Ολυμπιακός φέτος ήταν έτοιμος να παραδώσει τα σκήπτρα. Ομως, δεν ήταν κανένας άλλος έτοιμος για να τα πάρει. Κι έτσι, προτού καν "βγει" ο πρώτος γύρος, το πρωτάθλημα είναι τελειωμένο. Είναι παράδοξο πάντως, η λέξη τελειωμένο να "βγαίνει" από τη λέξη τέλειο. Οταν πρόκειται για την Super League.

Η άποψη από μόνη της στέκει. Εχει πολύ μεγάλη δόση αλήθειας και στο πρώτο της κομμάτι, ότι ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να παραδώσει, διότι πράγματα παρακολουθούμε μια ομάδα που μικρή σχέση έχει σε ποιότητα με εκείνες των προηγούμενων ετών. Εχει μεγάλη δόση αλήθειας, πιθανότατα μεγαλύτερη και στο δεύτερο μέρος της. Οτι κανείς άλλος, από τους τρεις για να κάνουμε καθαρές κουβέντες, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, δεν ήταν έτοιμος για την υπέρβαση.

Αλήθεια, λοιπόν και τα δύο. Αλλά για μισό λεπτό. Οι τρεις τι ακριβώς κυνηγούσαν από τον Ολυμπιακό; Ακόμη και από τον φετινό. Κυνηγούσαν μια ομάδα που σε 44 αγώνες πρωταθλήματος, δεν κέρδισε μόλις τέσσερις; Φέτος έχει μία ισοπαλία (Κέρκυρα) και μία ήττα (ΑΕΛ). Πέρυσι το ίδιο σε ολόκληρο πρωτάθλημα, ήττα από ΑΕΚ, ισοπαλία με Πλατανιά.

Αν οι τρεις κυνηγούν αυτό, δεν θα το πιάσουν ποτέ. Ποτέ! Αν για να αλλάξει ο πρωταθλητής στην Ελλάδα θα πρέπει να κάνει 28+1 νίκες στο πρωτάθλημα, ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Αλλωστε, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Σε κανένα πρωτάθλημα στον κόσμο δεν θα ήταν, αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά και αν πράγματι μάς κόπτει η βελτίωση του προϊόντος.

Η Λέστερ πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα, έχοντας 12 ισοπαλίες και 3 ήττες. Η Μπαρτσελόνα με 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο το πήρε η Γιουβέντους στην Ιταλία. Ακόμη και η "αχτύπητη" Μπάγερν της Bundesliga, στην πορεία της προς τον τίτλο πέρυσι έκανε 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Φέτος σε 16 αγώνες έχει ήδη 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Σε κανένα πρωτάθλημα ο τίτλος δεν κρίνεται με μια ομάδα να κάνει 28 νίκες σε 30 αγώνες. Εκτός από την Ελλάδα. Θα πει κανείς, τι ζητάμε, λοιπόν; Να "καθίσει" να χάσει ο Ολυμπιακός για να έχουμε πρωτάθλημα; Ασφαλώς όχι. Να μην φτάχνει τόσο καλύτερες ομάδες από τους υπόλοιπους; Οχι βέβαια. Τότε;

Τρόπους να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα ζητάμε, μπας και πάρει αξία το προϊόν. Και αυτή δεν είναι μια συζήτηση που ξεκινάει και τελειώνει στη φράση: "Με επενδύσεις". Εχει κι άλλες παραμέτρους. Που σίγουρα έχουν να κάνουν και με τους τρεις, τη διαχείρισή τους και την εσωστρέφεια που αντιμετωπίζουν ακριβώς γιατί κυνηγούν το αδύνατο. Το 28+1.

Αλλά έχουν να κάνουν και με τους υπόλοιπους, τους θεωρητικά "μικρούς" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να γίνουν, λοιπόν, πιο ανταγωνιστικές αυτές οι ομάδες, οι μοναδικές που μπορούν να αλλάξουν το σκηνικό στο ελληνικό πρωτάθλημα, ένας τρόπος υπάρχει. Οικονομική αυτοκυριαρχία. Τρόποι υπάρχουν με γενναίες αποφάσεις...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x